Pannekaker

Idag skal vi ha pannekaker til middag. Dette skal bli godt, og her kommer det en liten oppskrift på hvordan man lager dette, steker og  konsumerer det.

Alle har vel en eller annen gang smakt på pannekaker. Pannekaker finnes i mange forskjellige varianter, men denne burde bli god, i og med at jeg har arbeidet på "The Norwegian Pancakehouse" i Bournemouth.

Å lage røren er ikke særlig vanskelig dersom man har ingrediensene. Om man ikke har det, så reiser man avgårde får å få tak i det. Det man trenger er:

3 dl hvetemel
5 dl melk
1/2 ts salt
4 egg
smør til steking


For å få dette til en røre, tar man salt og mel og blander sammen og rører til en jevn masse, uten klumper. Deretter heller man melk og egg i. Så putter man røra i kjøleskapet, minst 30 minutter, før man går igang på stekingen. Før man steker, burde man røre litt i røra, slik at det blir en jevn masse igjen.

Stekingen kan ta litt tid, spesiellt om man har en så teit stekepanne som det jeg har, men etter å ha kastet noen pannekaker går det greit. Man må sette panna på fullt før man har litt smør i stekepanna. Når smøret har smeltet, og det har fått en brunfarge på seg, skrur man plata litt ned... Hell deretter en passe mengde pannekakerøre i stekepanna. La den steke til overflaten er tørr før du snur den. Snuingen kan man velge hvordan man gjør, enten med gaffel, stekespade, eller ved å kaste den i luften (pass på at den lander i stekepannen igjen om du velger denne metoden)

Ved konsumering synes jeg personlig at det er meget godt med blåbærsyltetøy og sukker, mens andre foretrekker ting som smør, bær, iskrem, varme retter (kylling/ kjøtt, ris o.l.)

Jeg er også så heldig at jeg har en kjæreste som synger sang før jeg lager de, og den går sånn som dette:
"Jeg vi'kke ha no' pannekaker - jeg vi'kke ha pannekaker til middag" også svarer jeg, "vil du ikke ha pannekaker?" og han svarer "jeg vil ha pannekaker, jeg vil ha pannekaker til middag", samtidig som vi spekulerer i hvor egg- eierene (foreldrene til kjæresten) har blitt av.. Min teori er at de enten er blitt pirater, fly-kaprere eller er hos Guro og Kim for å banke de opp...

Bilder av pannekakene kommer etterpå!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits